Veel gestelde vragen

Wat doet een mondhygienist?

De taken van de mondhygiënist omvatten onder andere:

  • Het meten van de gezondheid van het tandvlees.
  • Het reinigen van het gebit door het verwijderen van tandsteen, tandplak en aanslag.
  • Het reinigen onder het tandvlees.
  • Het aanbrengen van fluoride en sealant (sealen bij kinderen).
  • Het verstrekken van voorlichting over het ontstaan en voorkomen van gaatjes, het voorkomen van tandvleesproblemen, en het geven van voedingstips voor een gezond gebit.
Waarom naar een mondhygienist?
Door regelmatig een bezoek te brengen aan de mondhygiënist, kunt u over het algemeen meer uitgebreide behandelingen en daarmee hogere kosten in de toekomst voorkomen. Als u het bezoek aan de mondhygiënist overslaat en ontstoken tandvlees onbehandeld blijft, kan dit leiden tot het verlies van tanden en kiezen. Dit kan ook een impact hebben op uw algehele gezondheid en kan risico's met zich meebrengen voor zwangere vrouwen.
Wat zijn de kosten?
De tarieven voor een afspraak bij de mondhygiënist worden vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) en omvatten twee verschillende categorieën. Welk tarief op u van toepassing is, hangt af van de conditie van uw tandvlees, bepaald aan de hand van uw PPS-score. Op onze behandelingenpagina vindt u uitgebreide informatie over de tarieven voor een bezoek aan de mondhygiënist.
Worden alle behandelingen door de verzekering vergoed?
Dit kan variëren afhankelijk van uw verzekeringspolis. Het is verstandig om voorafgaand aan de behandeling contact op te nemen met uw verzekeringsmaatschappij om te verifiëren of de behandeling geheel of gedeeltelijk wordt vergoed.
Is een behandeling pijnlijk?
Soms kan een behandeling bij de mondhygiënist leiden tot een pijnlijk of ongemakkelijk gevoel, zelfs na de behandeling. Deze ongemakken verminderen meestal na enkele uren of dagen.
Zijn behandelingen onder de 18 jaar gratis?
Ja, behandelingen onder de 18 worden in de basisverzekering vergoed.

Een gezonde sprankelende glimlach, elke dag weer!

Staat het antwoord op uw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met mij op!